Feminine Business
May 3, 2016
Art og Flomme
May 2, 2016

Opgave

I sit arbejde med skilsmisse-coaching og tearapi ønskede Dorthe Lytje at lave en skilsmisse bog til børn i alderen 0-5 år. Bogen er ment som et redskab til at skabe dialog, forståelse og accept hos børn der skal igennem en skilsmisse. Dorte Lytje ønskede tegninger både i fuldfarve og som stregtegninger til en malebog.

Min rolle

Min primære rolle har været at sparre med Dorthe angående udvikling af karakteren.Dorthe Lytje kom men sin ide om at lave en bog til skilsmissebørn for mindre børn. En bog der gør det muligt at snakke om de svære følelser der kan opstå for et barn når mor og far går fra hinanden. Dorthes ide var at få lavet en sød lille figur "Lille Gub" hvor man i tankerne kunne se hvad figuren følte. Men da følelser mærkes i kroppen og ikke i tankerne udviklede vi istedet en lille figur hvor man kan følge med i følelserne, i hjerte området, og hvor tankerne viser hvad følelserne drejer sig om.

Familieforsker og professor i psykologi, Per Schultz-Jørgensen hat begejstret udtalt om bogen: “Bogen kan være et rigtig godt grundlag for forældres formidling til det lille barn - at kærligheden er der midt i det opbrud, der finder sted rundt om barnet i skilsmissefamilien - og som det kan være svært at begribe, når alt ser forandret ud.”

løsning

De farvede tegninger blev malet med akvarel og scannet ind og efterbearbejdet i Photoshop. Tegningerne til malebogen blev tegnet op i illustrator som vektorgrafik og selve stregen har fået i et penseludtryk.